zo 24 mrt. | Surfclub Windekind

Eneco Clean Beach Cup @ WDK

Op de eerste zondag van de lente ruimen we samen het strand op om aandacht te vragen voor de plastic soup problematiek in de wereldzeeën.
Registratie is afgesloten
Eneco Clean Beach Cup @ WDK

Tijd en locatie

24 mrt. 2019 14:00 – 17:00
Surfclub Windekind, Zuidenwindhelling 1, 8670 Koksijde, België

Over het evenement

Op de eerste zondag van de lente pleiten wij voor minder plastic en andere troep door een grote strandschoonmaak in samenwerking met alle Belgische surfclubs en enkele gemeenten in Frankrijk en Nederland.

De plastic massaproductie blijft pijlsnel stijgen en maar liefst 10 procent plonst uiteindelijk in zee, 8 miljard plastic tasjes bijvoorbeeld.

Er raken steeds meer schrijnende cijfers bekend en de catastrofale gevolgen blijken vernietigend voor mens en het marien milieu.

Maar ondanks ontluikend internationaal afvalbeleid verkleint noch de bestaande afvalberg in zee noch de aanvoer. Plastic doodt zeedieren aan de lopende band en de kunststof verbrokkelt tot minuscule deeltjes.

Die microplastics zijn een spons vol vergif en belanden weer op ons bord…

Met de Eneco Clean Beach Cup neemt ons land voor de tiende keer deel aan de opruimactie die Surfrider Foundation Europe voor de 24ste keer wereldwijd organiseert.

Naar jaarlijkse gewoonte wordt telkens een andere badstad in het middelpunt gezet van waar Studio Brussel live de ether in gaat. Dit jaar zal Studio Brussel live uitzenden in De Haan en zal er een StuBru DJ aanwezig zijn in Middelkerke.

Graag betrekken wij zeker ook alle andere deelnemende locaties bij het gebeuren en zal er in elke gemeente een leuke actie doorgaan.

Deel dit evenement