FFNP2020.JPG

Kom op 3 en 4 oktober 2020 kennismaken met de wondere wereld van foiling op het allereerste FOILFEST, een initiatief van Sport Vlaanderen Nieuwpoort en Wind & Watersport Vlaanderen.

WAT IS (HYDRO)FOILING?

Hydrofoiling is het varen op draagvleugels. Door onder het water vleugels te plaatsen komt je plank of boot bij een bepaalde snelheid uit het water. Hierdoor vermindert de weerstand en neemt de snelheid toe. De acceleratie en stilte als je plank of boot uit het water komt geeft een extra dimensie aan de beleving. Deze sport staat momenteel nog in z'n kinderschoenen maar beloofd heel wat mooi's voor de toekomst van de watersport.

WAT IS ER TE DOEN OP 3 EN 4 OKTOBER?

A. Demo's

B. Clinics

C. Try-outs

D. IQ Foil Klasse training & races

A. DEMO'S

Zowel op zaterdag 3 oktober als op zondag 4 oktober worden er demo's gegeven die het grote potentieel van de gevleugelde watersporten duidelijk maken.  Alhoewel je voor foiling minder wind nodig hebt om een mooie demonstratie te geven blijven we afhankelijk van de weersomstandigheden. Hou daarom onze sociale media in de gaten voor de definitieve timing van deze demo's.

B. CLINICS

Zowel op zaterdag 3 oktober als op zondag 4 oktober worden er demo's gegeven die het grote potentieel van de gevleugelde watersporten duidelijk maken.  Alhoewel je voor foiling minder wind nodig hebt om een mooie demonstratie te geven blijven we afhankelijk van de weersomstandigheden. Hou daarom onze sociale media in de gaten voor de definitieve timing van deze demo's.

C. TRY-OUTS

Wil jij zelf het grote potentieel van foilsporten ontdekken? Dan kan op 3 en 4 oktober. Schrijf je dan snel in voor één van onderstaande try-outs in volgende disciplines:

*timings en sessies altijd onder voorbehoud van geschikte condities. Indien uw sessie door overmacht niet kan doorgaan, voorzien wij een terugbetaling van het inschrijvingsgeld.

 

D. IQFOIL TEST EN RACE EVENT

 

De iQFoil klasse wordt momenteel flink gepromoot en alle talenten zijn inmiddels volop aan het trainen op het nieuwe Olympische materiaal. Voor ‘the next generation’ heeft Starboard / Severne nu ook een jeugd one design format ontwikkeld. Een iets smaller en goedkoper board met 3 kleinere zeilen.

 

Sport Vlaanderen en Wind en Watersport Vlaanderen organiseren samen met Starboard/Severne een test en demo race event om kennis te maken met het jeugd iQFoil materiaal en tegelijkertijd je eerste race in deze nieuwe Olympische eenheidsklasse te varen. Iedereen in de leeftijd tot 19 jaar is welkom, mits je al kunt windfoilen. Uiteraard wordt er geraced in de leeftijdsklasse U15, U17 en U19 en indien er voldoende deelnemers U13 zijn, komt hiervoor een apart klassement.

Tijdens het event zijn er 10 iQFoil sets beschikbaar (inclusief de diverse maten zeilen) om uit te testen en deel te nemen aan het de wedstrijden. Deelname aan de wedstrijden, inclusief training en gebruik van het materiaal kost € 100 voor WWSV leden of € 120 voor deelnemers die niet zijn aangesloten bij Wind & Watersport Vlaanderen. Doe je mee dan krijg je op zaterdag 3 oktober van Ben Van Der Steen en/of Steven Van Broeckhoven training en vertellen ze je alles over het materiaal, de competitie en welke landen deel gaan nemen aan de competitie. Aansluitend worden op zaterdag en zondag met het beschikbaar gestelde materiaal wedstrijden georganiseerd.

iQFOIL JEUGD ONE DESIGN KLASSE

Voor de jeugd tot 19 jaar komt er een aparte klasse waarbij je op een kleiner iQFoil board met een Starboard iQFoil Aluminium Race foil en diverse maten Severne zeilen (afhankelijk van je leeftijd) in een nieuwe toegankelijke eenheidsklasse jezelf als wedstrijdsurfer kunt ontwikkelen. Starboard en Severne zijn wereldwijd deze klasse aan het optuigen en aan het promoten, met als doel om vanaf 2021 met de iQFoil youth een nieuwe windfoil one design competitie te starten waar alle grote windfoillanden aan mee gaan doen. Hieronder vind je per leeftijdscategorie met welk materiaal je kunt doen.

 

JUNIOR KLASSE U15

In deze klasse vaar je op de Starboard iQFoil 85 Starlite. Dit board is afgeleid van het heren/dames iQFoil board. Je gebruikt de Starboard iQ aluminium race foil. Met bijna dezelfde specs als de heren en dames, echter is deze windfoil uitgevoerd met een aluminium mast en een 800 cm2 front wing i.p.v. de 900 cm2 die heren en dames gebruiken. Tot je 15e jaar vaar met een Severne FGO zeil in de maat 5,0m2 of 6,0m2.

Deze zeilen zijn een doorontwikkeling van de succesvolle Severne Foil glide zeilen, maar nu met 1 lat en 1 camber extra om het zeil betere race eigenschappen te geven.

JUNIOR KLASSE U17

In deze klasse vaar je nog steeds op de Starboard iQFoil 85 Starlite en je gebruikt nog steeds dezelfde Starboard IQ aluninium race foil. Enkel de jeugd in de klasse van 15 t/m 16 jaar varen met de Severne FGO 7,0m2 i.p.v. de 5,0m2 of 6,0m2. Als je reeds de 6,0m2 gebruikte dan hoef je enkel een nieuw zeil aan te schaffen, aangezien in de 7,0m2 dezelfde mast gaat als in de 6,0m2.

Ook dit zeil is een doorontwikkeling van de succesvolle Severne Foil glide zeilen, maar nu met 1 lat en 1 camber extra om het zeil betere race eigenschappen te geven.

JUNIOR KLASSE TOT U19

In deze klasse vaar je nog steeds op de Starboard iQFoil 85 Starlite en je gebruikt nog steeds dezelfde Starboard IQ aluninium race foil. Enkel ga je nu varen met het Severne HGO 8,0m2 (hetzelfde zeil waar de dames mee varen) en moet je de 800 cm2 front wing vervangen door de 900 cm2 front wing. 

PROGRAMMA

  • Zaterdag 3 oktober: Vanaf 10u. Training in de voormiddag, races in de namiddag

  • Zondag 4 oktober: Vanaf 10u. Training in de voormiddag, races in de namiddag

Een finale briefing voor ingeschreven deelnemers volgt later deze week per email!

DEELNAME ENKEL MOGELIJK BIJ VOORINSCHRIJVING

Aangezien er slechts 10 sets beschikbaar zijn is het belangrijk om je vooraf in te schrijven, om zeker te zijn van deelname. Inschrijven en betalen kun je via deze link.

EVENT LOCATIE

EEN ORGANISATIE VAN

Sport Vlaanderen Nieuwpoort

Wind & Watersport Vlaanderen

Fly High Sports

Surfclub Windekind

Starboard

Severne

WINDFOIL

10 euro (Max 4 personen per sessie van 1 uur)

Timings voor zaterdag en zondag:

10u / 11.30u / 13u / 14.30u / 16u)

Hier online inschrijven 

E-FOIL

20 euro  (Max. 6 personen per sessie van 1 uur)

Timings voor zaterdag en zondag: 10u / 11.30u / 14.30u / 16u)

Hier online inschrijven 

FOILWING

15 euro  (Max. 4 personen per sessie van 1 uur

Timings voor zaterdag en zondag: 10u / 11.30u / 13u / 14.30u / 16u)

Hier online inschrijven

WINDSURF BASIS

5 euro  (Max. 6 personen per sessie van 1 uur

Timings voor zaterdag en zondag: 10u / 11.30u / 13u / 14.30u / 16u

online inschrijven via link ikwatersport

ONZE LOCATIE

Adres: Zuidenwindhelling 1

8670 Oostduinkerke (Groenendijk)

Phone: +32 (0)58 23 19 19

Email:  info@surfclub-windekind.be

OPENINGSUREN

SURFERSBAR

oktober tot met maart:

zaterdag en zondag vanaf 13u.

april tot en met september:

maandag, dinsdag,

woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 13u.

zaterdag en zondag vanaf 11u.

juli en augustus:

dagelijks vanaf 10u.

 

VERHUURCENTER 

april tot en met september:

maandag en dinsdag gesloten 

woensdag, donderdag en vrijdag: 13u -18u

zaterdag en zondag:  11u-18u

In juli en augustus:

elke dag open van 10u tot 18u

HELP
ABONNEER OP DE WDK NIEUWSBRIEF
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2018 by Surfclub Windekind vzw.