top of page

WDK

CLEAN BEACH

CLUB

Cacti

 

Onze club wil graag een voorbeeldrol spelen in een nieuw evenwicht tussen economie en ecologie waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Via verschillende initiatieven trachten wij leden en andere bezoekers van onze locatie te sensibiliseren en te inspireren. 

Hieronder enkele voorbeelden van initiatieven...

NATIONAL GEOGRAPHIC BEACH CINEMA

Het strand wordt omgetoverd tot een plasticvrije Beach Cinema in het kader van Nat Geo's #STOPMETPLASTIC campagne. In de docu From Source to Sea toont Plastic Soup Surfer Merijn Tinga hoe zwerfvuil via rivieren de zee in spoelt.

#GIVE THE SAND A HAND

Wij trakteerde vrijwillige strandopruimers afgelopen seizoen op een gratis kopje koffie in onze clubbar!

ENECO CLEAN BEACH CUP

We denken dat we flink sorteren en recycleren maar driekwart van alle ooit gebruikte plastic bestaat nog, op een vuilnisbelt of in de natuur. Elke minuut belandt er een volle vrachtwagen plastic in zee, het dwarrelt in de lucht, drijft in de allerdiepste zeeën en spoelt op de meest verlaten stranden aan. Het verbrokkelt, vergiftigt water en lucht en het blijft er voor altijd. Mini-deeltjes belanden via zeezout, garnalen of mosselen weer op ons bord. Ze dringen zelfs tot in ons bloed door... Hoog tijd om het tij te keren, vinden de Belgische kustsurfclubs en ze nodigen iedereen uit op de  strandschoonmaak Eneco Clean Beach Cup op de eerste zondag van de lente.

#PLASTICVRIJESURFCLUB

Sinds de Paasvakantie 2018 is ons volledig horecaaanbod plasticvrij. Dit wil zeggen: gedaan met PET verpakkingen, plastic rietjes, roerstokjes en wegwerpbekers op events.

ENECO CLEAN BEACH CLASS

Sinds 2017 koppelen wij het noodzakelijke aan het aangename door scholen de mogelijkheden te geven om een verkwikkende watersport activiteit te combineren met een praktische en optimistische les duurzaamheid. 

bottom of page