top of page
female-swimmer-on-training-in-the-swimming-pool-2021-08-26-16-53-29-utc (1).jpg

SURFCLUB   WINDEKIND

WATERSPORTCLUB & CENTER IN OOSTDUINKERKE - BELGIË 


WINDESWIM TRAININGEN
ZWEM- & RECREATIEBAD HOGE BLEKKER
Met de steun van 

Koksijde fascinerend logo CMYK.jpg

VOEL JE ALS EEN VIS IN HET WATER NA ONZE WINDESWIM REEKS IN HET ZWEM- & RECREATIEBAD DE HOGE BLEKKER. ZWEMMEN GAAT VEEL VERDER DAN JE CONDITIE VERBETEREN. HET DRAAGT BIJ TOT EEN GEZONDE LEVENSSTIJL EN IS GOED VOOR ZOVEEL VERSCHILLENDE DINGEN:
 

1. GRENZEN VERLEGGEN

Een goed zwemmer voelt zich zelfzekerder in het water. Ook tijdens het watersporten. Dit zal dus op één of andere manier je durf en motivatie om nieuwe dingen te proberen ten goede komen en van jou een beter watersporter maken.

2. NO STRESS

Heb je vaak last van stress? Dan is het geen verrassing dat je spieren vaak gespannen staan. Een massage bij de kinesist kan verlichting bieden, maar ook een halfuurtje zwemmen kan wonderen verrichten. Terwijl je zwemt, worden je spieren losser en minder stram waardoor je meer ontspannen raakt.

 

3. STERKERE RUGSPIEREN

Als je een zwakke rug hebt, dan kun je die versterken door te gaan zwemmen. In het zwembad ben je immers gewichtsloos, omdat je lichaam als het ware wordt gedragen door het water. Hierdoor kun je je rugspieren versterken zonder je gewrichten te veel te belasten.

 

4. WORD FIT

Regelmatig sporten is goed voor je conditie, en dat geldt ook in het zwembad. Als je minstens één keer per week gaat zwemmen, zul je je longcapaciteit zien stijgen, en dat merk je omdat je minder snel buiten adem bent. Kortom: elke inspanning die je doet, zoals lopen of de trap nemen, zal vlotter gaan.

 

5. GOED VOOR DE LIJN

Tijdens een zwemtraining verbrand je ongeveer evenveel calorieën als met hardlopen. Een halfuurtje zwemmen is al goed voor de verbranding van 300 kcal!

 

6. MINDER KANS OP HART- EN VAATZIEKTEN

Zwemmen is een cardiovasculaire inspanning en verlaagt je bloeddruk en cholesterolniveau. Zo verminder je aanzienlijk de kans op hart- en vaatziekten, op voorwaarde dat je regelmatig traint: minstens drie keer per week 30 minuten zwemmen of een andere sport die je hartritme de hoogte injaagt.

7. GOED HUMEUR

Tijdens het sporten komen er endorfines vrij: stofjes die je een gerust en gelukzalig gevoel bezorgen. Daarnaast hoef je tijdens het baantjes trekken nergens aan te denken en kun je alle zorgen even van je afzetten.

 

8. MINDER KANS OP BLESSURES

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijke puntje: zwemmen is een van de weinige sporten waarbij het risico op een blessure erg laag is. In het water weeg je 90% minder en spaar je je lichaam dus veel meer, waardoor je je spieren, pezen en gewrichten niet belast.

 

Windeswim.png
bottom of page