top of page

BK Wave 2019 dag 2: Wimereux

Zaterdagavond bleef de wind mooi constant en kwamen de golven vrij clean binnen. Enkele deelnemers stuurden tijdens de eerste 8 heats van de dubbele hun kat waardoor de organisatie snel kon afwerken. Na wat pinten, pasta's en surftalk op de club, trokken sommige deelnemers al door naar Wimereux om een klein feestje te bouwen.


Zondag 29 september Early bird start op een downwind strand in Wimereux om 8.30 uur in de ochtend. De luxe van een WWSV jurytrailer hadden we niet meer, maar dankzij de handige handen van Nies bvba konden we makkelijk de wedstrijdvlag hanteren en jureren vanuit de auto. Het spookte buiten. De donkere wolken, wind voor een 3.7, een kolkende zee met vrij grote maar nog geen supercleane golven en af en toe een fikse regenbui zorgde voor een bepaald sfeertje onder de deelnemers. Communicatie was niet makkelijk omdat er een muur van rotsen tussen de deelnemers en de jury 4X4 was.Toch verliep de wedstrijd vlot en was jureren makkelijk omdat we per 2 op het water gingen. Op zaterdag scoorden 2 jumps en 1 waveride, Op zondag 2 waverides en 1 jump. Enkele deelnemers van ronde 3 waren niet aanwezig waardoor de eerste wedstrijd ging tussen Tom Scheirlinck en Dries Crauwels. Enkele forwards en jumps van Tom, gecombineerd met lange krachtige waverides tegen mooie golfkeuzes, snappy turns en hoge backloops van Dries zorgden ervoor dat Dries doorging naar de volgende ronde. De volgende heat, was Karel Martens tegen Laurent Desaever. Helaas kon Laurent geen backloop scoren, en was Karel ondanks de goede rides van alletwee sterker, zowel in de jumps als in de waverides. Heat 30 A - Dries Crauwels tegen Hans Lingier was iets minder spectaculair, Dries won dankzij zijn waverides.De volgende heats - vanaf heat 31 - transformeerde Wimereux in een ware battle zone. De jumps en sprays vlogen ons rond de oren. Heel opmerkelijk was Karel Martens, die 4 heats back to back vaarde (vermoeiend) en wist telkens te winnen dankzij een heel constant evenwicht tussen mooie waverides en backloops. Heat 31 tegen Dries Crauwels, heat 32 tegen Joshua Luycks, heat 33 tegen Xavier Royaux was superspannend. Xavier wist een mooie hoge backloop te landen, maar kon geen mooie golven uitpikken. Karel landde ook een backloop en kon dit combineren met hoge golven uit te pikken en perfect in de pocket kapot te scheuren.In heat 34 was Karel te ver uit de wedstrijdzone verwijderd en waren zijn batterijen zo goed als leeg...


Heat 35 bewees Nick zijn sterke en tactische stijl, in combinatie met heel consistent varen. Op zaterdag werkte Jonas de finale mooi af door stijlvolle moves zoals takas, snappy turns en aerials, op zondag was Nick net dat tikkeltje beter in golfkeuze en hoogte houden. Ook de waverides waren heel smooth, en mooi qua timing. Nick gaat door en wint de dubbele finale. Tijd voor een superfinale om uit te maken wie de echte winnaar van dit BK zal worden.Als eeuwige tweede Anders Bringdal De Wannemaeker besloot Nick wraak te nemen. Een perfect uitgevoerde hoge backloop, beantwoordde Jonas met een nog hogere nucleaire uitvoering. Half puntje meer voor Jonas in de jumps. In de waverides was Nick al direct in vorm. Goede en grote golfkeuze, consistente snappy turns, af en toe een aerial en ook lang op de golf blijven zorgden ervoor dat hij snel voorsprong nam op Jonas. Ook een vlotte taka, gecombineerd met een mooie waveride -front en backside - scoorden goed voor Nick. Jonas antwoordde hierop tijdens de laatste minuut met een backside air, aerials, snappy turns en een iets meer geforceerde taka tijdens de laatste minuut, maar jammer genoeg voor Jonas, net allemaal iets minder hoog en vloeiend uitgevoerd als Nick. Na jarenlange voorsprong van Jonas, was het eindelijk de beurt aan Nick om de kroon te spannen! Dikke proficiat voor Schwannieman maar natuurlijk ook aan alle andere deelnemers van dit memorabel BK.


See you all next year, bigger & better!!!


DOUBLE ELIMINATION LADDER

FINAL RANKING AFTER DOUBLE ELIMINATION:Thanks to:

WWSV.be

Stormriders.be

Flyhighsports.euSurfclub-windekind.be

Stella Artois

Nies.be

Somersby

Nicolas Peltier

333 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page