BK Wave Windekind dag 1: Open categorie

Na de juniors afgewerkt te hebben was het tijd voor de open categorie. Met 28 deelnemers op de eliminatieladder was het de ambitie van de wedstrijdleiding om aan Windekind minimum een single eliminatie af te werken.


Naast de vertrouwde gezichten ook veel nieuw deelnemers die voor de eerste keer hun kans wagen om zo ver mogelijk op de eliminatietabel te geraken. De eerste ronde bestond uit 8 heats Die eerste schifting van 28 naar 16 deelnemers (8ste finales) verliep zonder noemenswaardige verrassingen met uitzondering van kersvers Junior Belgisch Kampioen wave Emiel de Malsche die won van Maarten Claeys.


De windvoorspellingen bleken te kloppen want heat na heat bleef de wind alsook de windrichting meewerken als trouwe metgezel richting de finale. Enkel de stroming was zeer sterk als gevolg van springvloed. "Geen gemakkelijke condities hier! Wie hier kan varen, kan het overal" waren de wijze woorden van Nick De Wannemaeker.


Ondertussen klaarde ook het weer helemaal op en kregen we als vanouds een typische Oostduinkerkse regendag zonder regen. Het spektakel op het water werd naarmate we richting de finale evolueerde straffer en straffer. Het kunst en vliegwerk tijdens de achtste finales werden gretig gesmaakt aan de kant.

Tijd voor de kwartfinales oftewel de laatste 8 riders die het 2 aan 2 in twee heats tegen elkaar opnemen. Opmerkelijk is de sterke prestaties van Karel Martens die nog maar voor de tweede keer deelneemt aan een BK Wave. Ook Joshua Luyckx was in vorm vandaag en schakelde Fabrice Devos uit. Props ook voor Katrien Smits en Dries Crauwels, die niet enkel lief en leed maar ook een plaats in de kwartfinales delen...Respect!

De halve finale werd een battle tussen de twee nonkels Nick & Xavier en de twee J's, Jonas en Joshua. Na een display van 10 minuten met een aaneenschakeling van backloops, pushloops, hoge forwards en taka's zijn de finaleplaatsen bekend. Nick en Jonas gaan achtereenvolgens strijden voor één of twee en Joshua en Xavier voor drie en vier.De finale werd een close battle ten voordele van Jonas die net iets meer bevestigde dan Nick. Xavier Royaux werd knap derde en Joshua Luyckx vierde. Het was ongeveer 17u. toen de single werd afgewerkt wat ons nog dik 2 uur tijd opleverde om de eerste eliminaties van de dubbele eliminatie er nog door te jagen alvorens met de BK karavaan richting de Zuiderburen te trekken. Daarover morgen meer in het laatste verslagje van de 2019 editie van het BK Wave.Hieronder de tabel en de uitslag van de single eliminatie aan Windekind.Big Thanks to:

WWSV

Stormriderss

Fly High Sports

Surfclub Windekind

Nicolas Peltier Photograhy

Somersby

Stella Artois

146 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven