top of page

BK Wave Windekind dag 1: Juniors

Al jaren is Surfclub Windekind de organiserende club van de najaarseditie van het Belgisch Kampioenschap Wave, de koningsdiscipline in de windsurfwereld. Traditioneel wijken we voor de wedstrijd zelf steeds uit naar één van de topspots aan de Côte d'Opale in Frankrijk. Dit jaar leek het ons in functie van de omstandigheden (wind en getijden) beter om de eerste dag thuis te blijven in Oostduinkerke en tegelijk in te zetten op de toekomstige generatie in de spotlights te zetten, met resultaat!

Voor het eerst in de geschiedenis hebben we 8 deelnemers die jonger zijn dan 18 jaar en deelnemen aan een BK wave! We kunnen het niet laten om daarbij te vermelden dat 7 van de 8 jeugdige deelnemers ook een Windekind lidkaart op zak hebben;-) In side-off winds met een sterke stroming begonnen we aan de eerste heats. Ondanks de moeilijke omstandigheden wisten de juniors er een mooie wedstrijd van te maken.

In de eerste heat van de dag kwam Viktor Fransen (14, RRD/RRD) uit tegen Arthur Van Den Brande (11, RRD/Flight Sails) en Storm Lingier (JP/Gaastra) tegen Ward De Malsche (15, RRD/North Sails). Tien minuten later moesten Viktor en Storm de duimen leggen voor de twee Pozo boys Arthur en Ward die zowel op de golven als in de lucht meer overtuigden en zo doorstootte naar de halve finale.

Aan de andere kant van de eliminatietabel was het Emma Fransen (16, RRD/RRD) tegen Alexander Erfurt (12, Witchcraft/Flight Sails) en laatste jaars junioren Lukas Denolf (18, Starboard/NeilPryde) tegen Emiel De Malsche (18, RRD/North Sails). De Pozo stage en de aansluitende Tenerife vakantie resulteerde in een display van zeer mooie waverides van Alexander die overtuigd won van Emma. Emiel De Malsche was in vorm en won van Lukas met onder andere mooie forwards en snappe turns in de Oostduinkerkse Noordzee klotsbak.De Halve finale werd gestreden tussen Ward en Arthur en Emiel en Alexander. Beide broers De Malsche trokken hier aan het langste eind zodat ze tegen elkaar in de finale uitkwamen. Arthur en Alexander streden dus voor een derde plaats in de kleine finale. Het werd uiteindelijk Emiel De Malsche die met drie jaar meer levenservaring dan z'n jongere broer Ward voor de eerste (en ook de laatste keer) Belgisch Kampioen Wave bij de junioren werd. Foto's van de prijsuitreiking Juniors volgen later. De volledige uitslag kan je onderaan dit artikel terugvinden. Alle foto's werden genomen door Nicolas Peltier.Big Thanks to:

Somersby

Stella Artois345 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 Comments


Nicholas Shaffer
Nicholas Shaffer
3 dagen geleden

Great atmosphere, cool people, surf fireboy and watergirl

Like

De Halve finale werd gestreden tussen Ward en Arthur en Emiel en Alexander. doodle jump

Like

Die 5 wichtigsten Gründe, den Spielautomaten Crazy Fruits herunterzuladen, um ihn sofort unter https://mr.bet/at/blog/online-spielothek/crazy-fruits zu spielen. Höchste Sicherheit ist garantiert. Klicken Sie hier, um mehr über erfolgreiches Glücksspiel in Deutschland zu erfahren.

Like
bottom of page